måndag 12 december 2016

Uppgift B1

Graphis Diagrams (1974)


B1. Referens - Swatch - Diagram

Undersök ett av de diagram som intresserar dig och som ligger på servern [här] eller som du hittar på vår Pinterestsida [här]. Fundera över:
a) vilken typ av data som har använts
b) vilken diagramtyp som tillämpas
c) hur visualiseringen är upplagd och vilket ursprungsformat diagrammet kan ha haft,

Kopiera sedan den grafiska gestaltningen: punkt, linje, yta, färg och mönster och typsnitt enligt Jacques Bertins (fransk kartograf) diagram nedan, och en av hans texter finns på servern. Se Bertins diagram som ett stöd eller utgångspunkt i det arbete, ett sätt att särskilja de grafiska elementen. Gör sedan en egen palett (swatch) i Illustrator (eller motsvarande vektorprogram).

Försök sedan skapa ett eget diagram utifrån orginalets logik. Sammanställ en mindre mängd data (minst 8 ) och gestalta ett diagram med där bara två saker får varieras: storlek och position. Exakt vilken data får du välja själv; det kan vara olika typer av saker du har kylskåpet, platser du rör dig mellan. Det kan vara ett aspekt av ett gammalt projekt som du gestaltar. Viktigt är att det finns en precision och exakthet, utgångspunkten ska vara siffror inte gissade kvantiteter.

Verktyg: Texteditor, Spreadsheet (Excel/Google Drive/LibreOffice Calc), Illustrator/Inkscape
Inlämning: 2016.12.13 17:00
Filtyp: PDF - krav: PDF:en måste vara utskriven, inte sparad som (..save as) från Illustrator eller motsv.
Format: A3 [liggande]
Filnamn: B1_Efternamn_Förnamn.PDF


------------------------



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar